Hungarian Open – fegyveresek az Arénában
Hungarian Open - fegyveresek az Arénában

Sok sportág versenyét rendezték mát a Continental Arénában, sportlövő viadal azonban még soha nem volt. Ezen a hétvégén viszont Nyíregyházára érkezett a honi elit a nyílt magyar bajnokságra, melyre 15 országból több mint kétszáz versenyző nevezett…

15 országból több mint kétszáz sportlövő érkezett Nyíregyházára.

Sok sportág versenyét rendezték mát a Continental Arénában, sportlövő viadal azonban még soha nem volt. Ezen a hétvégén viszont Nyíregyházára érkezett a honi elit a nyílt magyar bajnokságra, melyre 15 országból több mint kétszáz versenyző nevezett.

– Már az első bejárás során, amikor Veres Andrea, az NYPLE elnöke megmutatta nekünk a csarnokot, tudtam, hogy ide hoznunk kell egy rangos versenyt. Nem is csalódtunk, kifogástalan a szervezés – mondta a szövetség főtitkára, Sinka László.

Az eseményen Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett, aki nem csak a díjak átadásában segédkezett, hanem fegyvert is ragadott. Egy nem hivatalos rekordot szeretnének felállítani a szervezők, 1000 db tizes lövéssel. Nos az egykori kiváló nyíregyházi sportoló is hozzájárult egy találattal a rekordhoz.

De ennél is fontosabb, hogy az élversenyzők hátterét biztosítsák.

– Igyekszünk minden feltételt megteremteni, hogy a sportlövők ideális körülmények között készülhessenek. Kiemelten támogatjuk a sportlövészetet, mely az egyik legeredményesebb olimpiai sportágunk – mondta Dr. Szabó Tünde.

A nyíregyházi fiatalok közül többen is jól szerepeltek a korosztályos bajnokságban. Torkos Zsolt és Lénárt Eszter Nyíregyháza polgármesterének Nagydíját vehette át Dr. Ulrich Attila alpolgármestertől.

– Fontosak számunkra a fiatalok, és nagyon örülünk annak, hogy ilyen sokan sportolnak. Ők lehetnek azok, akik később világversenyeken képviselhetik a város színeit – mondta Dr. Ulrich Attila.

A bajnokság a nézők számára ingyenesen tekinthető meg.

Forrás:nyiregyhaza.hu