Igazolta klasszisát
Igazolta klasszisát

Izgalmassá tette a sportág versenyeit az évekkel ezelőtt bevezetett döntős lebonyolítás. A fináléba első helyezettként bejutott versenyzők sem érezhetik magukat nyeregben – ez többször is kiderült a Continental Arénába…

A friss világkupa-győztes a nyíregyházi Hungarian Openen is egyeduralkodónak bizonyult.

Izgalmassá tette a sportág versenyeit az évekkel ezelőtt bevezetett döntős lebonyolítás. A fináléba első helyezettként bejutott versenyzők sem érezhetik magukat nyeregben – ez többször is kiderült a Continental Arénában megrendezett Hungarian Open nemzetközi versenyen.

Mindez nem zavarta a friss világkupa-győztes Péni Istvánt, hiszen az UTE versenyzője a légpuskás versenyszámban az alapversenyt is nagyszerű eredménnyel (631 kör) zárta, a fináléban pedig 2,6 kört a második finn Juho Kurkira.
Hiába a remek hajrá

A junior pisztolyosoknál a válogatott színeiben versenyző nyíregyházi Agárdy Vilmos elszúrta a döntő első lövéseit, így végig kapaszkodnia kellett a bennmaradásért. Az első két rostálást még megúszta, de az ötödik helyezetthez képest olyan nagy volt a hátránya, hogy 10,3-as és 10,4-es utolsó két lövéssel sem maradt benn, így hatodikként zárt.

Péni István vasárnap sem adott esélyt a többieknek, és fölényes győzelmet aratott. Légpisztolyban Antal Balázs, a nőknél pedig Gáspár Lalita (légpuska) és az ukrán Halina Avramenko (pisztoly) végzett az élen. A második napi küzdelmeknek nyíregyházi döntőse már nem volt.

Forrás:szon.hu