A szerb-magyar kosaras vitte a show-t
A szerb-magyar kosaras vitte a show-t

Megszületett a Nyíregyháza Blue Sharks első őszi idegenbeli győzelme, ráadásul az NB I B csoportos férficsapat ott, Hódmezővásárhelyen nyert, ahol a legutóbbi idényben veszített (75–90), illetve hazai pályán is csak hosszabbításban…

Srdjan Sztojanovics belépője több mint jól sikerült a Vásárhelyen győztes Kék Cápák között.

Megszületett a Nyíregyháza Blue Sharks első őszi idegenbeli győzelme, ráadásul az NB I B csoportos férficsapat ott, Hódmezővásárhelyen nyert, ahol a legutóbbi idényben veszített (75–90), illetve hazai pályán is csak hosszabbításban nyert (102–96) a Vásárhelyi KS ellen, amelyet a Hepp-kupa negyeddöntőjében már simábban, 87–67-re győzött le. Szóval veszélyes riválist gyűrtek le a Cápák, de ehhez kizárólag az új légiós, Srdjan Sztojanovics remeklése (33/15 pont, 42-es értékindex) kellett, vagy azért a többiek is felnőttek a feladathoz?

– A magyar játékosok is nagyobbrészt remek teljesítményt nyújtottak, de azt meg kellett támogatni egy kimagasló légiósteljesítménnyel – vetítette előre Sitku Ernő szakmai igazgató, hogy a szerb-magyar játékost megtartják a folytatásra. – A légiósválasztáskor szeretem előtérbe helyezni az amerikaiakat, mert vallom, kell egy olyan játékos a csapatba, aki viszi a show-t, zsákol és látványosan játszik. Sajnos azonban Eddie Delegallal nem volt megfelelő a kohézió, Srdjan érkezésével egyből másabb lett az edzések hangulata, és érezhető volt rajta, be akar illeszkedni a csapatba. Ezek is fontos tényezők, amelyek kellenek a győzelmekhez.

A 26 éves, szabadkai születésű Sztojanovics magyar útlevéllel is rendelkezik, de légiósnak számít, hiszen ahhoz, hogy magyarként léphessen pályára a bajnokságban, legalább három évet el kellett volna töltenie az utánpótlásrendszerünkben.

– Rövid ideig szerepelt már Pécsen, jókat hallottam róla a vajdasági származású edzőtől, Földi Sándortól is – mondta az új játékosról Sitku Ernő. – Az év elején nem tudott megfelelő szintű csapathoz szerződni, ezért a szerb másodosztályban játszott, majd kevés híján Jászberényben kötött ki, és mivel a nyáron is gondolkodtunk a megszerzésében, a légióscsere megfogalmazásának pillanatában felvettük vele a kapcsolatot.

Srdjan Sztojanovics szerdán hazai pályán is bemutatkozhat a Nagykőrös elleni 18 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésen.

Forrás:szon.hu