Csak a vendégek nem élvezték
Csak a vendégek nem élvezték

A Vasas szombaton – nem kis meglepetésre – elvérzett Kaposváron, ami meglehetősen rosszul érintette a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának vasárnapi ellenfelét – az MTK-t. A fővárosiaknak így a haloványabbnál is haloványabb…

Amerikából jött, de az új légiós sem segített az MTK-n a nyíregyházi meccsen.

A Vasas szombaton – nem kis meglepetésre – elvérzett Kaposváron, ami meglehetősen rosszul érintette a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának vasárnapi ellenfelét – az MTK-t. A fővárosiaknak így a haloványabbnál is haloványabb reménye maradt arra, hogy megcsípjék a harmadik helyet, ami a középszakaszban a felsőházi csatározást garantálja. Ehhet ki kellett volna vágniuk a rezet a Continental Arénában, erre viszont az égvilágon semmi esélyük nem volt. Még úgy sem, hogy a frissen szerződtetett amerikai légióst, Dessaa Legros-t is harcba dobták, jóllehet a tengerentúli ütőjátékos iparkodott bizonyítani, megéri a pénzét.

Bár a nyírségiek ezúttal sem vethették be a teljes arzenált, mivel Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin továbbra is sérült, mindazonáltal nélkülük is csapást mértek a kék-fehérekre. Kissé döcögős nyitány után, midőn még 10:8-ra a vendégek vezettek, beindult a hazai henger. Mégpedig olyannyira, hogy a második szettből valóságos nyíregyházi gálaelőadás kerekedett, amit egyedül a látogató egylet tagjai nem élveztek. Mindenki más igen.

Ekkor rögtön a szett elején földbe döngölte ellenfelét a Fatum, a harmadik felvonás csak annyival különbözött az előzőnél, hogy a végére lazított „szorításán” a házigazda. A Horváth-gárda a jelek szerint nagyon egyben van, már csak fatális katasztrófa esetén csúszhat le a csoport éléről. Persze, ne így legyen.

Röplabda: NB I., női B csoport, 8. forduló

Fatum-Nyíregyháza–MTK 3:0 (17, 9, 16)

Continental Aréna, 250 néző, v.: Jámbor, Suba

Nyíregyháza: G. Franchesco 1, Matics 9, Kalotai 10, Valdez 13, Fernandez 13, Kalicsanin 8. Csere: Tóth F. (liberó), Villám L. 2, Kotormán, Kundrák 1, Szabó L. Edző: Horváth András.

MTK: Kötél Zs. 2, Godó 2, Kis R. 1, Legros 4, Takács B. 4, Chatziefstratiaodu 6. Csere: Hajek-Nagy (liberó), Lesi 1, Nyuka, Horváth Z. 2, Kovács L., Deli Zs. Edző: Tóth Gábor.

Ász: 9–1. Rossz nyitás: 9–5

Horváth András: – Az első szett derekától felszabadultam játszottunk, innentől nem volt kérdéses a győzelmünk. Most már készülünk a szerdai, szombathelyi kupameccsre.

Tóth Gábor: – Ígéretesen induló első szett után számomra teljesen érthetetlenül szétestünk, főleg fejben. Mindenkinek lehetőséget próbáltam adni, de így sem tudtuk kizökkenteni a Nyíregyházát és a játékunk sem javult.

További eredmény: Kaposvár–Vasas 3:1

Forrás:szon.hu