Fut a szekér, halad a csapat
Fut a szekér, halad a csapat

Nagyon fut a Fatum-Nyíregyháza szekere. Olyannyira, hogy a második forduló óta, amikor a Vasasról hazai pályán kapott ki a női élvonalbeli női röplabdacsapat, megbízhatóan szállítja a győzelmeket. Alig néhány napja ugyebár a fővárosiaknak is…

Kalotai Zsófia is tett róla, hogy a Fatum könnyedén elbánjon az MTK-val.

Nagyon fut a Fatum-Nyíregyháza szekere. Olyannyira, hogy a második forduló óta, amikor a Vasasról hazai pályán kapott ki a női élvonalbeli női röplabdacsapat, megbízhatóan szállítja a győzelmeket. Alig néhány napja ugyebár a fővárosiaknak is visszavágott, míg vasárnap az MTK-nak sem kegyelmezett – sőt, habkönnyen nyert. Eképpen a B csoport élén masírozik, és jó esély kínálkozik arra, hogy ott is ragad. Aztán jöhet a középszakasz, amikor majd a legjobb hat honi együttes a felsőházi csatározásban gyűri egymást.

– Kicsit le voltunk ülve a meccs elején, de azt hiszem, hamar magunkra találtunk – fejtegette Kalotai Zsófia. Szó se róla, a fiatal center tett róla, hogy a vendégeknek elmenjen a kedve, tíz ponttal szórta meg őket. – Minden meccsen a maximumra törekszünk, így történt az MTK ellen, még akkor is, ha előzetesen tudtuk, ennek a meccsnek mi vagyunk az egyértelmű esélyesei. Nem az én tisztem ezt kimondani, de talán megkockáztathatom, szerintem jól játszottunk. Habár kicsit nehezen indult a szezon, eddig csak egyszer szenvedtünk vereséget a bajnokságban, pedig szinte mindig akadt hiányzónk. De lehet éppen ezért jobban küzdünk egymásért, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, még csak most jön a java. Bár a folytatásban nem számítanak az itt megszerzett pontok, a csoportelsőség a cél.

Röplabda: NB I., női

A 8. forduló további eredményei: Kaposvár–Vasas 3:1, TFSE–Palota 0:3
Az állás: 1. Nyíregyháza 22 pont, 2. Kaposvár 18, 3. Vasas 16, 4. MTK 13, 5. Palota 4, 6. TFSE 2

Forrás:szon.hu