Eddig győzik szuflával
Eddig győzik szuflával

Noha a Kaposvár derekasan szerepelt a női röplabda élvonalbeli bajnokság B csoportjában, a Fatum-Nyíregyháza még ennél is nagyobbat domborított. Olyannyira, hogy a nyírségiek tíz fellépésükből egyetlen egyet buktak el…

Kaposváron sem fékezett a Fatum, a folytatásban viszont minden meccs rangadó lesz.

Noha a Kaposvár derekasan szerepelt a női röplabda élvonalbeli bajnokság B csoportjában, a Fatum-Nyíregyháza még ennél is nagyobbat domborított. Olyannyira, hogy a nyírségiek tíz fellépésükből egyetlen egyet buktak el – a szezon elején botlottak a Vasassal szemben. Így toronymagasan nyerték az alapszakaszt, miként a vasárnapi zárómeccsen, a somogyiak otthonában is erődemonstrációt tartottak, 3:0-ra elhegedülve a hazai pályán eleddig hibátlan ellenfelet.

– Bár számunkra nem volt tétje a mérkőzésnek, a lányok most is győzni akartak, ennek szellemében játszottak – adott hangot elégedettségének Horváth András, a nyíregyháziak edzője. – Akadtak hullámvölgyeink, leginkább a találkozó elején, de mindenki hozzátette a magáét, ahogy korábban is előfordult már. Sokat dolgoztunk azért, hogy eredményesek legyünk, talán mondhatom, a csapat jó fizikai állapotban van, de egyáltalán nem állhatunk meg, különösen, hogy a felsőházi folytatásban gyakorlatilag minden egyes meccs rangadó lesz.
Ehhez csak annyit, a Fatum januárban éppen a Kaposvárral szemben kezdi a legjobb hat együttes közötti csatározást. Ami még kicsit odébb van, nem úgy a szerdán esedékes Haladás elleni Magyar Kupa-párharc visszavágója. Az esztendő valóban utolsó összecsapását a nyíregyháziak feltehetik a koronát őszi szereplésükre, elvégre 3:0-ra nyerték a szombathelyi „odavágót”, vagyis a Continental Arénában biztosíthatják helyüket a legjobb négy között.

Röplabda: NB I., női

A B csoport végeredménye: 1. Fatum-Nyíregyháza 28 pont, 2. Vasas 22, 3. Kaposvár 20, 4. MTK 14, 5. Palota RSC 4, 6. TFSE 2

Forrás:szon.hu