Cifrázás nélkül szolgáltattak igazságot
Cifrázás nélkül szolgáltattak igazságot

Nem éppen pihentető üzemmódban hangolt a felsőházi csatározás (vagyis az Extraliga…) nyitányára, jelesül a Kaposvár elleni összecsapásra a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata…

A Fatum felőrölte a Kaposvárt, így győzelemmel kezdte a felsőházi csatározást.

Nem éppen pihentető üzemmódban hangolt a felsőházi csatározás (vagyis az Extraliga…) nyitányára, jelesül a Kaposvár elleni összecsapásra a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A nyírségiek tíz nap leforgása alatt a negyedik bevetésüket teljesítették, miközben előbb dél-, majd nyugat-európai portyán jártak.

Mivel a Horváth-gárda az alapszakasz csoportküzdelmében oda-vissza elpáholta a somogyi hölgykoszorút, a három a magyar igazság szóláshoz igazodva megtette ezt vasárnap is. Jóllehet most izzadt meg talán leginkább a győzelemért.

Az első szettben a brazil Debora Ribeiro Araujo és a szerb Nevena Iricsanin különösen csipkedte magát a vendégeknél, így a hazaiak sokáig csak üldözték őket. A legjobbkor, a etap hajrájában érték utol őket, sőt, nagy mezőnymunkát bemutatva, illetve a szintén szerb Tatjana Matics látványos bombáival a vezetést is sikerült kicsikarni. A második felvonás derekán újfent időben „robbantott” a házigazda, erre nem volt ellenszer a túloldalon.

A harmadik játszmában a center, Kalotai Zsófia vette hátára a nyíregyházi együttest, elvégezve a munka dandárját – eredményesen. Cifrázás nélkül, célirányos produkcióval kerekedett felül a Fatum, megteremtve az esélyt a hasonló folytatásra.

Röplabda: NB I., női, Extraliga
1. forduló

Fatum-Nyíregyháza– 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (22, 19, 21)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Vári P., Bátkai-Katona.

Nyíregyháza: Matics 17, Kalotai 11, Villám 13, Fernandez 4, Kalicsanin 10, G. Franchesco 4. Csere: Tóth F. (liberó), Kundrák. Edző: Horváth András.

Kaposvár: Fábián F. 2, Ribeiro 15, Sitkey, Iricsanin 11, Kanizsai 4, Leidgeb 11. Csere: Csitári (liberó), Vasnics 4, Horváth A. 1, Lutter L., Harmath Zs. 1. Edző: Zarka Péter.

Ász: 3–5. Rossz nyitás: 6–6

Az eredmény alakulása, 1. játszma: 5:9, 11:14, 21:17, 21:22, 23:22. 2. játszma: 6:9, 15:12, 20:13. 3. játszma: 3:5, 12:8, 18:12, 19:18.

Horváth András: – Nehéz mérkőzésen nyertünk, ami pozitívum és lényeges, hogy mindezt szettveszteség nélkül tettük.

Zarka Péter: – Bátran, a taktikát betartva játszottunk, viszontláttam, amit gyakoroltunk, ez bizakodásra ad okot.

Forrás:szon.hu