Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár Nyíregyházán
Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár Nyíregyházán

Harmadik alkalommal rendez Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházán, a Continental Aréna parkolójában…

Harmadik alkalommal rendez Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházán, a Continental Aréna parkolójában.

A csütörtöki eseményen 74 település képviselői mutatják be a Járási Startmunka programok során termesztett és előállított termékeiket. Érdekesség, hogy maguk a kiállítóstandok, a faházak is a közfoglalkoztatottak kezei által, az országos hajléktalan közfoglalkoztatotti mintaprogram keretében készültek.

A kiállítás vásár jellegét hangsúlyozva lehetőség nyílik a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására, azok megvásárlására is.

A megyei önkormányzatokon kívül a Continental Aréna aulájában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság, a Nyírerdő Zrt., a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiállításait is megtekinthetik az érdeklődők. A kormányhivatal munkatársaitól bárki tájékoztatást kaphat a hazai és uniós (GINOP, TOP) programok támogatási lehetőségeiről.

– A nap is kisütött erre a mai rendezvényre, ami nem lehet véletlen – kezdte köszöntőjét Román István megyei kormánymegbízott, majd hozzátette: méltán lehetünk büszkék az itt kiállított termékekre, élelmiszerekre.

– A megyénkben élő embereknek vannak ötletei, tervei, a másik oldalról pedig ezekhez az ötletekhez a kormány forrást is biztosít – fogalmazott Román István.

A megyeszékhely nevében dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntötte a kiállítás vendégeit.

Kiemelte: Nyíregyházán az a tapasztalat, hogy a közfoglalkoztatottak meghálálják a beléjük fektetett bizalmat és napról napra bizonyítják, hogy a közmunkaprogramnak van értelme és létjogosultsága Magyarországon, illetve Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében.

Seszták Oszkár a közfoglalkoztatást egy zsiliphez hasonlította, mely átmenetet képez a közmunka ész az elsődleges munkaerőpiac közt.

– A munka az ember elsődleges egzisztenciális jellemvonása – emelte ki a megyei közgyűlés elnöke.

Dr. Hoffmann Imre, közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta: a hivatalos megnyitó előtt nehezen tudta kihámozni magát a kiállítók gyûrûjéből, de ezt csak azért tette, mert a nap folyamán ùgyis meglátogat minden standot.

– 2016-ban 223 ezer közmunkást foglalkoztattunk Magyarországon, ez a szám a júniusi adatok mindössze 142 900. Ebből is látszik, hogy évről évre egyre több közmunkás találja meg a helyét az elsődleges munkaerőpiacon – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Forrás:szon.hu