Versenyhelyzet a tréningeken
Versenyhelyzet a tréningeken

Az edzésen azért voltak jóval kellemesebb pillanatok is, a kilátogató szurkolók láthatták, a több helyen is kicserélődött játékoskeret egyre inkább megtalálja a közös hangot. A lányok együtt nevettek…

A Fatum röplabdázói változatos gyakorlatokat végeznek, és nemzetközi tornán is megmutatják magukat.

„Azért paintballoztunk, hogy ne érezzétek a fájdalmat” – hangzott el Hollósy Lászlótól, a nyíregyháziak vezetőedzőjétől, miután Ancsin Kitti testtel fogadott egy igen kemény ütést. A lövöldözés szerda délelőtt volt, a délutáni programban már egy kiadós tréning szerepelt, amelyen az iménti eset is történt.

Több taktika, de jó kedvvel

Az edzésen azért voltak jóval kellemesebb pillanatok is, a kilátogató szurkolók láthatták, a több helyen is kicserélődött játékoskeret egyre inkább megtalálja a közös hangot. A lányok együtt nevettek, örültek egymás sikerének, ha valaki bemutatott egy jó megmozdulást.

Az edzői stáb nemcsak a röplabdákat veszi igénybe a gyakorlások során, előkerült számos, a külső szemlélő számára érdekes eszköz, amelyek mind azt segítik elő, hogy posztspecifikusan és a Continental Aréna küzdőterének szinte teljes felületét kihasználva dolgozzon a csapat.

– A felkészülés elején elsősorban egyéni és fizikai képzés folyt, ezek aránya egyre csökken – mondta Hollósy László. – Most már több taktikai elemet gyakorlunk, illetve a csapatrész-, és teljes csapatgyakorlatokon van a hangsúly.

A lányokat versenyhelyzet is éri az edzéseken, ugyanis egy-egy gyakorlat után a győztes csapatban lévők pontokat kapnak. Az edzés végén összegzik ezeket, így elkészül egy ranglista, amit ki is függesztenek, márpedig ahogy az edző fogalmaz, „senki sem szeret utolsó lenni”.

Pénteken már újra csapatként küzdhetnek a röplabdázók, hiszen háromnapos nemzetközi tornán vesz részt az együttes. A jászberényi viadalon a Fatum mellett a Gödöllő és a házigazda berényiek méretik meg magukat, valamint az iráni válogatott, a kolozsvári NTT Data és az ukrán Novator.

Sorozatterhelés a lényeg

– Nem ismerem a külföldi csapatokat, de nem is ez a lényeg – mondta el várakozásait a tornáról a tréner. – Az eredmény még mindig másodlagos, ilyenkor arra vagyunk kíváncsiak, hogy az eddig gyakoroltak mennyire működnek. Fontos továbbá, hogy kapjunk egy sorozatterhelést. Az ember persze mindig győzni akar, de a leglényegesebb, hogy játsszunk, és sorozatterhelésben kapjunk információt a lányokról.

Nem játsszák ki a lapjaikat

Adódik a kérdés, egy olyan tornán, amin magyar csapatok is részt vesznek, mennyire lehet „eldugni” az olyan taktikai elemeket, amiket csak a bajnokságra, esetleg annak fontosabb meccseire tartogat a csapat.

– Bármennyire is szeretnénk, hogy ne így legyen, ilyenkor nyilván kiderül egy-két dolog – válaszolt Hollósy László. – A taktikát nem régen kezdtük el gyakorolni, ez még nincs teljes egészében készen, így az ellenfelek sem láthatják még. Mint mondtam, ez az öt meccs számomra is nagyon jó lesz, hogy további információt lássunk a játékosokról, hogyan teljesítenek éles szituációban.

A Fatum péntek délután a Novatorral találkozik Jászberényben, szombat délelőtt az iráni nemzeti csapattal, délután a Gödöllővel játszik, majd vasárnap mérkőzik a kolozsváriakkal és a házigazdával.

Forrás:szon.hu