Selejtezős ellenfél vár a címvédő röplabdacsapatra
Selejtezős ellenfél vár a címvédő röplabdacsapatra

Megtartották a női röplabdázók Magyar Kupájának sorsolását, ám pontosan még nem vált ismertté, hogy kit kap ellenfélül a Fatum-Nyíregyháza, a címvédő ugyanis a Pénzügyőr–Budaörs párharc győztesével találkozik…

Hollósy László szerint nem érdemes figyelni másokat, csak magunkkal kell foglalkoznunk.

Megtartották a női röplabdázók Magyar Kupájának sorsolását, ám pontosan még nem vált ismertté, hogy kit kap ellenfélül a Fatum-Nyíregyháza, a címvédő ugyanis a Pénzügyőr–Budaörs párharc győztesével találkozik.

Mindenkit meg kell verni

– A mezőny eléggé kiegyenlített, sok jó csapatról elképzelhető, hogy odaér a végére – osztotta meg gondolatait a sorsolásról Hollósy László, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Kaphattunk volna könnyebb sorsolást, de akár nehezebbet is. A kollégákkal azt beszéltük, hogy nem kell azt figyelnünk, hogy kit kapunk, hiszen aki kupagyőztes akar lenni, annak mindenkinél jobbnak kell lennie; bárki jön szembe, azt meg kell vernie. Nekünk az a dolgunk, hogy becsülettel készüljünk fel, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég.

– Nem szeretek jósolgatni, abban hiszek, hogyha keményen dolgozunk, akkor annak meglesz a gyümölcse. Hogy ez miben fog kicsúcsosodni, azt majd a jövő mutatja meg – zárta szavait a tréner.
November 4-éig kell lejátszani

A női mezőnyben huszonegy csapat nevezett be. A selejtezőt október 7-éig, a nyolcaddöntőt – amelyben a Fatum is bekapcsolódik a küzdelmekbe – november 4-éig kell lejátszaniuk a csapatoknak. Azokban a párharcokban, ahol nem egy osztályban szerepelnek a csapatok, egy találkozón dől el a továbbjutás sorsa, az alacsonyabb osztályú csapat pályaválasztásával. A nőknél az Extraliga és az NB I. ugyanannak az osztálynak számít.

Forrás:szon.hu