Most pótolják a rangadót
Most pótolják a rangadót

Mint ismert, a férfi kosárlabda NB I./B első fordulójában az Oroszlány halasztást kért, így a nyíregyházi kosarasok néhány nappal később a Budapest Honvéd ellen kezdték meg a szezont. Czura Attiláék remek…

A Nyíregyháza Blue Sharks az egyik legnagyobb riválishoz látogat szerda este.

Mint ismert, a férfi kosárlabda NB I./B első fordulójában az Oroszlány halasztást kért, így a nyíregyházi kosarasok néhány nappal később a Budapest Honvéd ellen kezdték meg a szezont. Czura Attiláék remek védekezéssel 72–64-re nyertek, így már egy győzelemmel a tarsolyukban utazhatnak a szerdán 19 órakor esedékes pótlásra.

Az OSE az előző évekhez hasonlóan a mezőny egyik legerősebb csapata, keretében csupa korábbi elsőosztályú kosárlabdázóval, többek között a nyíregyházi Mohácsi Mátéval, aki Zalaegerszegről igazolt a B-csoportba.

Fanatikus szurkolók előtt

– Az Oroszlány már évek óta építkezik, folyamatosan megtartják a jobb játékosokat és hozzájuk igazolják az újakat – mutatta be az ellenfelet Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – Most is erős a keretük, nekik van az egyik legnagyobb esélyük arra, hogy feljussanak. Nagyon jól igazoltak külföldi játékost is.

– Úgy készülünk, mint a többi meccsre, videóztunk, megnéztük a figuráikat, gyakoroltuk, hogyan kell védekezni ellenük – folytatta a tréner. – Ez az első hazai meccsük, biztosan nagyon fognak hajtani. Tudjuk, mi vár ránk Oroszlányban, fanatikusak a szurkolóik, biztosan nagy hangzavar lesz, nehezen tudunk majd kommunikálni a pályán egymással. Mindenre fel vagyunk készülve, meglátjuk, hogy mire lesz elég.

A Blue Sharks Honvéd elleni védekezésére nem lehetett sok panasz, támadásban ugyanakkor olykor akadozott a gépezet. Az edző elmondása szerint próbáltak ezen is javítani, ám előfordulhat, hogy egy fontos láncszem nem lesz ott a pályán az OSE ellen.

– Bazsó Brúnó a héten még nem tudott velünk edzeni, nem tudjuk, hogy tud-e majd játszani – így Siska János.

Gyakorolták a támadást

– Vasárnap belenéztünk az előző mérkőzésünkbe, átbeszéltük a hibákat, hogy miken kellene javítani. Védekezésben is voltak apróbb pontatlanságok, de nagyobb hangsúlyt fektettünk a támadójátékra. Itt nem is magával a játékkal, hanem a helyzetfelismerésekkel voltak problémák, rossz megoldásokat választottunk, illetve nagyon sok dobóhelyzetünk kimaradt, ezen is próbáltunk javítani.

Az Oroszlány is sikerrel nyitotta a szezont, az első meccsén 116–73-ra győzött a Nagykőrös otthonában.

Forrás:szon.hu