Kifutón a röplabdás lányok – ékszereket mutatnak be a csapat tagjai a belvárosban

Folyamatosan készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes keretéhez csatlakozott az első légiós. A csapat tagjai a Vidor fesztivál alatt egy ékszerbemutatón is részt vesznek. 

Egy éve nagy sikere volt annak az ékszerbemutatónak, melyet Nyíregyházán, a Vidor fesztivál alatt tartottak. Ismert televíziós személyiségek, színésznők és sportolók mutattak be kézi készítésű, porcelán ékszereket. Augusztus 25-én a Kossuth téren ismét kifutón szerepelnek többek között a Fatum Nyíregyháza röplabdásai is. 

– Ezek kézzel készített termékek, magyar motívumokkal, magyar művészek alkotásaival. Szeretnénk, ha a fiatalabb generáció is megismerné ezeket a porcelán ékszereket, a felkért ismert személyiségek, sportolók pedig azonnal igent mondtak, így a kifutón ők mutatják majd be a tárgyakat – mondta  Dr. Papp Eszter a Magyar Porcelánért Alapítvány projektmenedzsere.  

A bemutatón már a csapat egyik új légiósa, Molly Lohman is részt vehet. Az amerikai center megérkezett Nyíregyházára, és már a kerettel készül. 

– Azonnal igent mondtam a megkeresére, nagyon megtetszett a város, a csapat. Azért is jöttem, mert fejlődni szeretnék, a magyar bajnokság erre jó terep, mert évről-évre erősebb –mondta Molly Lohman a Fatum Nyíregyháza játékosa.

A keret még nem végleges, egy hely még kiadó. Egyelőre a válogatott játékosok még a nemzeti csapataikkal készülnek, és nemzetközi tornákon vesznek részt. Tóth Fruzsina például a hazai rendezésű EB-n szerepel. 

– Nem lesz egyszerű a válogatott dolga az Európa-bajnokságon, lesznek nehéz ellenfelei a nemzeti csapatnak, de bízom abban, hogy a válogatott eléri célját, és továbbjut a csoportból – latolgatta az esélyeket Hollósy László vezetőedző. 

A szakmai stábban is van változás az előző évhez képest. Másodedzőként Németh Szabolcs segíti Hollósy László vezetőedző munkáját. 

– Szeretném tanulni a szakmát, és úgy gondolom, minden szakembernek, edzőnek folyamatosan képeznie kell magát. Az első edzéseken még furcsa volt lányokkal dolgozni, de partnerek voltak, és remélem sikeresek leszünk – mondta Németh Szabolcs másodedző. 

Augusztus 26-án a röplabdások és a kosarasok is részt vesznek a Vidor fesztiválon, ahol személyesen találkozhatnak a szurkolók a játékosokkal. A kézilabdásokkal közösen közös bérlet is vásárolható, mely mindhárom csapat mérkőzéseire érvényes. 

DL www.nyiregyhaza.hu