Rájátszás – Megadtuk az alaphangot

A Fatum-Nyíregyháza csapata  egy hosszú és remélhetőleg sikeres úton indult el vasárnap este. Németh Szabolcs együttese a bajnoki rájátszás első párharcában a Diósgyőr elleni, hazai mérkőzéssel kezdte meg szereplését.
Jól kezdték a meccset, azonnal előnybe kerültek a nyíregyházi lányok, majd 12:6-nál időt kért a DVTK, amely után feljavult a vendégek védekezése és felzárkóztak, de örömük nem lehetett teljes, hiszen Pene Mojca súlyos sérülést szenvedett. Németh Szabolcs 15:15-nél kért időt, ezután már nem volt kérdés, hogy a rendkívül ponterősen röplabdázó Ralitsa Vaszileva vezetésével nyerjék a szettet.


A második szett könnyen indult, a sérülés miatt szétesett a Diósgyőr, a vendégek lelkiállapotát pedig tovább rontotta, hogy Nikola Radosová, valamint Pintér Andrea egyre jobban kezdett játszani.


A harmadik szettben Németh Szabolcs minden játékosát pályára küldte, ami így sem lett gyengébb. Sőt Inneh-Varga Eliza ütései szinte védhetetlenek voltak, Lászlop, Fuchs, Klaric pontjaival nagy fölényt alakították megnyerve a játékrészt, és ezzel a mérkőzést is.

A Fatum-Nyíregyháza az Extraliga negyeddöntő második mérkőzését csütörtökön este 19 órakor játssza Miskolcon.

Röplabda: női Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Fatum-Nyíregyháza–DVTK 3:0 (20, 13, 11)
Continental Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Jámbor, Varjasi.
Nyíregyháza: Pintér 9, Najdic, Radosová 10, Ortiz Ruiz 5, Lacombe 9, Vaszileva 9. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Lászlop 2, Inneh-Varga 8, Francesco 1, Fuchs 3, Klaric 6. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Kountoura 3, Mojca 2, Kiss 6, Egri 1, Kovács 6, Szajkó 4. Csere: Dömsödi (liberó), Beddingfield 4, Horton 4, Kundrák 3, Sitku, Tóth R., Mészáros. Vezetőedző: Toma Sándor.

Németh Szabolcs: “Elsőként szeretnénk mielőbbi jobbulást kívánni a DVTK csapatában megsérült játékosnak, aki egy rossz mozdulat után szenvedett súlyosnak tűnő sérülést az első szettben. A mai meccs kapcsán összességében azt tudom elmondani, hogy így kell elkezdeni egy rájátszást. Gratulálok csapatomnak hiszen a mérkőzésen végig betartották a taktikai utasításokat és fegyelmezetten játszottak. Talán az elején kicsit álmosan kezdtünk , de ahogy elkezdett működni a csapategység, megtaláltuk a meccs ritmusát és rá tudtuk kényszeríteni ellenfelünkre az akaratunkat, nem volt kérdés a győzelem. Nagyon szimpatikus volt a diósgyőri csapat harcos játéka. Folytatás csütörtökön, ahol egy lépéssel még közelebb szeretnénk kerülni a középdöntőhöz.”